Nieuwsoverzicht

Na het faillissement van Artlease (juli 2013) heeft Business Art Service (BAS) de kunstcollectie van Artlease overgenomen. Hierdoor zijn de kunstwerken veilig gesteld van executieverkoop. Daarnaast zijn kunstenaars die verhuurde kunstwerken in consignatie hebben gegeven, alsnog verzekerd van hun inkomsten bij verkoop van de kunstwerken. 

Aanbod voor klanten Artlease
BAS heeft inmiddels schriftelijk contact gelegd met alle voormalige klanten van Artlease. Zakelijke klanten kunnen voortaan gebruik maken van de uitgebreide dienstverlening en kunstcollectie...

Als klant of relatie van Artlease | Contemporary Art weet u wellicht dat Artlease ook aan bedrijven de mogelijkheid biedt om kunst te leasen. We hebben de intentie om onze bedrijfsportefeuille de komende tijd nog verder te verstevigen. Wij willen u vragen om ons daarbij te helpen.

  • u werkt misschien bij een bedrijf waar kunst niet misstaat,
  • u kent misschien een ander bedrijf die wij van dienst kunnen zijn, of
  • u weet misschien een bedrijf dat gaat verhuizen, verbouwen of uitbreiden.

Wanneer dit het geval is, willen wij u vragen om ons de...

In aanloop naar de Maand van het Spannende Boek hebben we 'spannend' werk opgehangen op de Tweede Verdieping bij Artlease | Nieuwegein.

Van de kunstenaar Cees Kortlang toont Artlease een groot olieverfschilderij met de titel ‘Spanning’. In zijn werk is Kortlang altijd op zoek naar balans, maar het zal duidelijk zijn dat hij dat alleen bereikte omdat daar spanning aan ten grondslag lag. Vlijmscherpe lijnen en spannende, contrasterende kleuren vormen een mysterieus spel van suggestie...

Auto
Vanuit Amersfoort
Volg de A1 en neem de afslag Voorst/Zutphen. In Zutphen gaat u bij de verkeerslichten linksaf over de (oude) IJsselbrug.

Vanuit Arnhem
Neem bij knooppunt Velperbroek de afslag Zutphen. En volg bij Zutphen de afslag Zutphen-De Hoven waarna u via de (oude) IJsselbrug de stad inrijdt.

Vanuit Zwolle
Volg de A50, neem de afslag Apeldoorn-Zutphen en volg richting Zutphen. In Zutphen gaat u bij de verkeerslichten linksaf over de (oude) IJsselbrug.

Vanuit Almelo/Deventer...

Naar aanleiding van het scholenproject ‘Kind en oorlog’ vult Artlease op De Tweede Verdieping in Nieuwegein de expositie aan met portretten van straatkinderen van de Roemeense kunstenaar Daniel Brici.

Het thema van de herdenking op 4 mei is dit jaar 'Vrijheid spreek je af'. In samenwerking met het 4 mei comité Nieuwegein en Artlease heeft de...

Als u Artlease | Nieuwgein bezoekt kunt u gebruik maken van 3 parkeergarages in de binnenstad van Nieuwegein. U vindt deze parkeergarages door vanaf de Zuidstedeweg de onderstaande borden te volgen: 

P-Cityplaza 
P-Stadshuis 
P-Het Theater 

Zodra u parkeert in Nieuwegein bent u direct omringd door kunst; de parkeergarages zijn in de kunstvisie voor de binnenstad aangewezen als belangrijke dragers voor een reeks kunsttoepassingen. Voor iedere garage ontwierpen kunstenaars een lichtwand en een soundscape (geluidskunstwerk dat...

Auto
Neem vanaf de A2 afslag Nieuwegein. Op de Zuidstedeweg neemt u afslag Voorstede en gaat u na ca. 50 meter rechtsaf de Schakelstede in. Volg de borden parkeergarage Theater, Stadshuis en Cityplaza.
Komend vanuit Nieuwegein kunt u ook kiezen voor de route via de Noordstedeweg. Kies daar voor de ingang Noord van de parkeergarage Stadshuis.

Fiets
Fietsers kunnen hun fiets gratis parkeren in fietsenstalling De Fietspomp. Deze bewaakte stalling is bereikbaar vanaf de Noordstedeweg, naast de...

Het eerste echte staatsieportret van koning Willem-Alexander en koningin Maxima werd onthuld op de dag van de inhuldiging. RTV Utrecht kon daar niet op wachten en vroeg vier kunstenaars met een verstandelijke beperking alvast aan het werk te gaan.

De vier creatievelingen van Reinaerde Atelier ’t Rondeel uit Wijk bij Duurstede Louis Stam, Luuk van der Bult, Maria van der Valk en Antoinette van Rijn werkten hard aan het perfecte portret. RTV Utrecht zond reportages uit waarin te zien is hoe de kunstenaars te werk zijn gegaan. Ook liet Jos Emons, directeur van Artlease |...

Vandaag vormt Artlease | Utrecht het decor voor tv-opnames van Het Klokhuis. Met Peter Sterk en René van het Hof in de hoofdrollen én met figurantenrollen voor medewerkers van Artlease! We zijn benieuwd naar het eindresultaat!

Op 11 april 2013 was er weer een KUNSTuitDAGing. Dit is de datum waarop 300 jaar geleden de Vrede van Utrecht werd gesloten. Deze KUNSTuitDAGing stond daarom geheel in het teken van dit historische vredesverdrag. In zowel de gastlessen, het programma van de culturele instellingen als de speciale feestelijke afsluiting op het Domplein.

Leerlingen van groep 7 en 8 bezochten één culturele instelling in de stad, variërend van een galerie tot Muziekcentrum Vredenburg. De kinderen kregen zo een kijkje achter de schermen bij een culturele instelling, op verrassende...