Veelgestelde vragen

Veel informatie vindt u hier bij de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij neemt u dan contact op met ons op. U kunt uw vragen ook per e-mail stellen: artdesk@artlease.nl. Binnen vijf werkdagen ontvangt u een antwoord op uw bericht. Hieronder staat een selectie uit de veelgestelde vragen aan Artlease | Contemporary Art.

Wat zijn de adressen en openingstijden van Artlease?

Artlease | Utrecht
Galerie en Kunstuitleen

Oudegracht 63
woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur
eerste donderdag van de maand tot 21.00 uur

Artlease | Ede
Cultura

Molenstraat 41
maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur
zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur

Artlease | Nieuwegein
De Tweede Verdieping
Stadsplein 1c
maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur
zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Artlease | Zutphen
CILO

Gerritsenweg 11g
maandag van 13.00 tot 17.30 uur
dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur
elke vrijdag tot 21.00 uur

Ik zie een mooi kunstwerk bij jullie. Hoe zit het systeem precies in elkaar?

Bij Artlease | Contemporary Art kunt u zowel kunst kijken, kunst kopen en kunst lenen.

Artotheek - kunst lenen
De Artotheekcollectie van Artlease biedt een breed en gevarieerd overzicht van de verschillende kunstenaars die Artlease vertegenwoordigt. Deze collectie vormt hiermee een goed overzicht van de vele stijlen waaruit de hedendaagse kunst bestaat. Deze werken kunnen geleend worden voor een bedrag van € 6,- per maand. De maximale uitleentermijn voor een kunstwerk is 6 maanden. De werken uit de Artotheekcollectie kunnen ook op basis van het Kunstuitleen-concept worden geleend.
De Artotheekcollectie biedt een aantrekkelijke kennismaking met verschillende kunstenaars en kunststijlen.

Kunstuitleen - kunst lenen met sparen
De Kunstuitleencollectie van Artlease vormt de kern van de ruime collectie die in de afgelopen dertig jaar is opgebouwd. Hier vindt u werken van een reeks toonaangevende kunstenaars in diverse uiteenlopende technieken. De tarieven zijn vanaf € 15,- per maand voor kunstwerken met een waarde tot € 450,-. Het maandbedrag neemt toe naarmate de waarde van het geleende kunstwerk hoger is. Van de maandelijks verschuldigde bedragen wordt 90% gereserveerd als kooptegoed.
Voorbeeld: Maandelijkse betaling van € 15,- = € 13,50 sparen + € 1,50 huurvergoeding. De maximale uitleentermijn voor een kunstwerk is 12 maanden.
De Kunstuitleencollectie biedt de mogelijkheid kunst te verwerven uit een brede en gevarieerde collectie waarbij gespaard wordt voor aankoop terwijl omruil mogelijk is.

Kunstkoopregeling - kunst gespreid betalen 
Kunstwerken boven de € 1000,- kunnen aangekocht worden met de Kunstkoopregeling. Dit kunnen zowel werken zijn uit de Kunstuitleencollectie alsook kunstwerken die niet tot de Kunstuitleencollectie behoren omdat zij bijvoorbeeld deel uitmaken van een expositie of te kwetsbaar zijn om uit te lenen. Bij kunstkoop betaalt u minimaal 10% van de koopsom als aanbetaling en het resterende bedrag in maximaal 30 gelijke maandelijkse termijnen.
Voorbeeld: Kunstwerk van € 1000,-. Aanbetaling van € 100,-. Restant in 30 maandelijkse termijnen van € 30,-.
De Kunstkoopregeling biedt de mogelijkheid om een grotere kunstaankoop gespreid te betalen.

Kan ik het kunstwerk nog omruilen voor een ander?

Een kunstwerk uit de artotheekcollectie mag worden omgeruild. De maximale uitleentermijn voor een kunstwerk is 6 maanden. 

Een kunstwerk uit de kunstuitleencollectie mag ook worden omgeruild. De maximale uitleentermijn voor een kunstwerk is 12 maanden. Wanneer de termijn verstreken is beslist u om het werk om te ruilen of aan te kopen. U door blijven sparen tot het aankoopbedrag is bereikt.

Kunstwerken die worden aangekocht worden met de kunstkoopregeling kunnen niet worden omgeruild.

Kan ik een kunstwerk thuis laten bezorgen?

Werken kunnen bij u thuis of op het werk bezorgd worden. Van tevoren zal hierover met u een afspraak worden gemaakt.
De eerste bezorging is gratis. Daarna zijn er kosten aan verbonden. Bereken hier wat de kosten zijn voor uw postcodegebied.

Zijn de prijzen van de kunstwerken inclusief BTW en lijst?

De prijzen van de kunstwerken zijn inclusief BTW en de prijs van de bijbehorende lijst.

Hangen jullie de kunstwerken ook bij mij thuis op?

Als wij het kunstwerk bij u komen bezorgen en u heeft een ophangsysteem of een geschikte haak in de muur, willen wij u graag even assisteren bij het ophangen van het kunstwerk.

De glasplaat van het kunstwerk dat ik in huis heb is gebroken. Wat moet ik doen?

Plak plakband over de glasbreuken en verwijder voorzichtig eventuele losse stukken glas. Pas op dat het werk zelf niet beschadigt. Neem contact op met Artlease voor het vervangen van de glasplaat.