De verschillende mogelijkheden om kunst te lenen of kopen

U kunt bij Artlease | Contemporary Art op verschillende manieren hedendaagse kunst kopen en lenen.
Alle kunstwerken kunnen worden aangekocht. Bij een groot aantal werken is omruil en tijdelijk lenen mogelijk. Deze werken zijn opgenomen in de artotheek- en kunstuitleencollectie. 

Artotheek - kunst lenen
De Artotheekcollectie van Artlease biedt een breed en gevarieerd overzicht van de verschillende kunstenaars die Artlease vertegenwoordigt. Deze collectie vormt hiermee een goed overzicht van de vele stijlen waaruit de hedendaagse kunst bestaat. Deze werken kunnen geleend worden voor een bedrag van € 6,- per maand. De maximale uitleentermijn voor een kunstwerk is 6 maanden. De werken uit de Artotheekcollectie kunnen ook op basis van het Kunstuitleen-concept worden geleend.
De Artotheekcollectie biedt een aantrekkelijke kennismaking met verschillende kunstenaars en kunststijlen.

Kunstuitleen - kunst lenen met sparen
De Kunstuitleencollectie van Artlease vormt de kern van de ruime collectie die in de afgelopen dertig jaar is opgebouwd. Hier vindt u werken van een reeks toonaangevende kunstenaars in diverse uiteenlopende technieken. De tarieven zijn vanaf € 15,- per maand voor kunstwerken met een waarde tot € 450,-. Het maandbedrag neemt toe naarmate de waarde van het geleende kunstwerk hoger is. Van de maandelijks verschuldigde bedragen wordt 90% gereserveerd als kooptegoed.
Voorbeeld: Maandelijkse betaling van € 15,- = € 13,50 sparen + € 1,50 huurvergoeding. De maximale uitleentermijn voor een kunstwerk is 12 maanden.
De Kunstuitleencollectie biedt de mogelijkheid kunst te verwerven uit een brede en gevarieerde collectie waarbij gespaard wordt voor aankoop terwijl omruil mogelijk is.

Kunstkoopregeling - kunst gespreid betalen
Alle kunstwerken boven de € 1000,- kunnen aangekocht worden met de Kunstkoopregeling. Dit kunnen zowel werken zijn uit de Kunstuitleencollectie alsook kunstwerken die niet tot de Kunstuitleencollectie behoren omdat zij bijvoorbeeld deel uitmaken van een expositie of te kwetsbaar zijn om uit te lenen. Bij kunstkoop betaalt u minimaal 10% van de koopsom als aanbetaling en het resterende bedrag in maximaal 30 gelijke maandelijkse termijnen.
Voorbeeld: Kunstwerk van € 1000,-. Aanbetaling van € 100,-. Restant in 30 maandelijkse termijnen van € 30,-.
De Kunstkoopregeling biedt de mogelijkheid om een grotere kunstaankoop gespreid te betalen.

Bedrijven
Bedrijven kunnen bij Artlease | Contemporary Art hedendaagse kunst lenen op basis van financiële en operationele lease. Daarnaast heeft Artlease | Contemporary Art zich gespecialiseerd in kunstadvies aan bedrijven en collectiebeheer.

De verschillende mogelijkheden om kunst te lenen of kopenalle mogelijkheden overzichtelijk op een rij
2 foto's
  • Het pand van Artlease | Utrecht op de Oudegracht 63
    Het pand van Artlease | Utrecht op de Oudegracht 63
  • Overzicht van een deel van de galerie in Utrecht
    Overzicht van een deel van de galerie in Utrecht
  • Het pand van Artlease | Utrecht op de Oudegracht 63
  • Overzicht van een deel van de galerie in Utrecht